RumeneStrani.si poslovni imeniki - 30 let tradicije
|
|
RumeneStrani.si poslovni imeniki - 30 let tradicije
RumeneStrani.si poslovni imeniki - 30 let tradicije
|
|
RumeneStrani.si poslovni imeniki - 30 let tradicije
WHO? (find company)
root search
WHAT? (find product, service)
 

GOZD BLED, kmetijsko gozdarska zadruga, z.o.o.

Za žago 1a, 4260 Bled
 
Description for GOZD BLED, kmetijsko gozdarska zadruga, z.o.o.:

Nastanek zadruge
Zadružništvo ima na našem območju dolgo tradicijo. Letos praznujemo 110 - letnico obstoja. Prva predhodnica današnje zadruge je bilo Kmetijsko društvo v Gorjah, ki je bilo ustanovljeno 8.8.1898. Isto leto je bilo ustanovljeno Kmetijsko društvo na Bledu. Za tem se je kmetijsko zadružništvo na območju sedanje Občine Bled hitro širilo. Po letu 1960 so se zadruge pripojile k Kmetijski zadrugi Bled. Kmetijska zadruga Bled se je leta 1984 poslovno povezala v SOZD MERCATOR. Iz njega je izstopila leta 1991 in se preimenovala v Kmetijsko gozdarsko zadrugo Bled.

Druga prednica današnje zadruge je nastala iz gozdarstva. V letih po 1960 je Gozdno gospodarstvo Bled prevzelo gozdarsko dejavnost od takratnih kmetijskih zadrug. Leta 1974 je iz zasebnega sektorja gozdarstva nastala Temeljna organizacija Kooperantov gozdarstva Bled (TOK), ki se je 1992 preoblikovala v Gozdarsko kmetijsko zadrugo GOZD.

Gozdarsko kmetijska zadruga GOZD in Kmetijsko gozdarska zadruga BLED sta se spojili v sedanjo zadrugo GOZD BLED, kmetijsko gozdarska zadruga, skrajšano ime KGZ GOZD BLED. Sedanja zadruga je pričela s poslovanjem 1.7.1997.

ZADRUGA JE 10. OKTOBRA 2008 V FESTIVALNI DVORANI NA BLEDU PRAZNOVALA 110 - LETNICO ZADRUŽNIŠTVA NA NAŠEM OBMOČJU.
Products and services / keywords:

Repromaterial, oprema za kmetijstvo in gozdarstvo, gradbeni material, tehnični in gospodinjski plini. Urejanje vrtov, sadike balkonskih rož in zelenjave. Zastopniki za Stihl. Odkup lesa na panju in pri kamionski cesti.